Dubrovniks Nya Stad - Utanför De Antika Stadsportarna

Dubrovniks Nya Stad
'Panorama of Dubrovnik, Croatia' - Dubrovnik
'Panorama of Dubrovnik, Croatia' Igor Plotnikov / Shutterstock

Medans antika historier och legender bor i den Gamla Stadens väggar; så är det arkitekturen och infrastrukturen av den moderna eran som Dubrovnik sprider över dem, skyddade av de imponerande höjderna av Berget Srđ. Dubrovnik är idag det administrativa centret av den mest södra Kroatiska regionen, Konavle, med populationen av ungefär 40000 personer. Även om turismen den mest signifikanta ekonomiska aktiviteten av området, så är Dubrovnik också ett framgångsrikt fartygsbygge och maritimt transportcenter.

Dubrovniks stadshamn i Gruž är en viktig anslutning med resten av den Adriatiska kusten och Medelhavsdestinationerna. Det är passande att emottaga kryssningar från hela världen, vilket gör det till en viktig del av stadens turisterbjudande. Förutom de vanliga färjelinjerna. så erbjuder hamnen också ett antal kajplatser för privata yachter.

Du kan hitta många privata boendeobjekt, vackra villor och lyxiga hotell i de flesta stadsdistrikten. Dubrovnik har det högsta antalet femstjärniga hotell jämfört med andra Kroatiska städer. För att nämna några: Excelsior Hilton Imperial, Bellevue, Rixos Libertas eller Radisson; de ligger alla nära det gamla stadscentret, som erbjuder en spektakulär utsikt över Dubrovniks skärgård och ett brett utbud av tjänster och aktiviteter.

Hotel with swimming pool in Dubrovnik on the Dalmatian coastline
'Hotel with swimming pool in Dubrovnik on the Dalmatian coastline' - paul prescott / Shutterstock

Även om de flesta hotellen är belägna i närheten av de allmänna stadsstränderna; så har några av de mer exklusiva resorterna deras egna stränder, alla perfekt underhållna och utrustade med olika tjänster och aktiviteter. Alla av hotellstränderna är markerade med Blå Flagga, den mest uppskattade internationella certifieringen som indikerar vattenkvaliteten och strandens säkerhet.

Bara några mil från de gamla stadsvallarna så kan du hitta en vacker ACI Hamn som det alltid är massa folk vid. Den är öppet hela året och är kapabel till att emottaga 350 båtar och till och med megastora yachter (längd upp till 60 m). Hamnen är belägen vid flodmynningen av Ombla och är en stolt bärare av den Blå Flaggan. Den övervägs att vara en av de säkraste och mest vackra ACI marinorna på den Adriatiska kusten.

Även om den Gamla Staden håller majoriteten av historiskt och kulturellt signifikanta sevärdheter, så har det moderna Dubrovnik utanför de gamla stadsportarna också mycket att erbjuda. Den mest imponerande är Fort imperial, beläget vid Srđ-Kullen, som har setts över staden sedan det tidiga 1800-talet. Det byggdes under den Franska ockupationen av Dubrovnik under Napoleons herravälde; idag så är det det historiska monumentet och ett museum av det Kroatiska Kriget för Självständighet. Det erbjuder en spektakulär utsikt över Dubrovniks Riviera.
Hotell och lägenheter Hotell i Dubrovniks Nya Stad Dubrovniks Nya Stad