Molunat - Den Mest Södra Turist-Oasen av Distriktet Dubrovnik

Molunat
'Molunat Croatia' - Dubrovnik
'Molunat Croatia' - Attribution: Istria Travel

Molunat är det sydligaste turistmålet i Kroatien, och är beläget 20 kilometer söder om Cavtat i viken som är formad av halvön Gora od Molunta. Det är en liten turistort och fiskebosättning idealisk för en lugn familjesemester med familjen borta från stadens folkmassa. Du kan njuta av fridfull skönhet av den orörda naturen: sandiga stränder, tjocka barrskogar och vackert blått hav; allt badandes i den förtrollande doften av Medelhavets örter och citrusblommor.

Namnet Molunat kommer från det Grekiska ordet för hamnen, molos. Detta faktum tillsammans med många arkeologiska fynd i området bekräftar teorin att Molunat har varit bebott sedan urminnes tider. Bosättningen blev en del av Republiken Ragusa på 1500-talet. Rester av den skyddande muren från den perioden stiger fortfarande från den inre delen av halvön Molunat.

Molunat är den perfekta destinationen för turister som söker efter en aktiv semester. Det finns många möjligheter för nöjen: dykning, fiske, segling eller surfing, med flera vägar perfekta för mountainbike. Eftersom att det inte finns några kalla vindar i området, så öppnar badsäsongen i Molunat redan i början av maj och havet är behagligt tempererat till sena oktober.

Det finns många dagliga busslinjer som förbinder Molunat med Dubrovnik, Cavtat och Dubrovniks flygplats, Ćilipi. Även om det inte finns några hotell i området, så kan du alltid hitta lämpligt boende i en av de många privata lägenheterna. Det finns också auto-campingen Monika, som ligger i den vackra naturliga omgivningen av tallarna i närhet till havet och de sandiga stränderna idealiska för barn.

Även om Molunat är en liten och ganska isolerad bosättning, så erbjuder den ett fåtal alternativ för roligheter nattetid. Det finns många barer, restauranger och en butik. De enda två Molunat-restaurangerna har en avundsvärd selektion av kvalitetsviner och ett rikt gastronomiskt erbjudande.
Hotell och lägenheter Hotell i Molunat Molunat