Mlini - En oas av området Dubrovnik

Mlini
'View at Mlini, Croatia' - Dubrovnik
'View at Mlini, Croatia' Solnechnaja / Shutterstock

Mlini är en liten, idyllisk fiskebosättning som ligger halvvägs mellan Dubrovnik och Cavtat. Med sin intakta skönhet, rika vegetation och fantastiska stränder samt dess historiska och kulturella arv som går tillbaka till antiken, så förtrollar Mlini gång på gång turister så väl som lokalbefolkningen. Mlini är en oas av olika slag, med sina många källsprång av färskt dricksvatten. Så, om du är på jakt efter en lugn liten plats att vila kroppen på och underlätta ditt sinne medans du njuter av det soliga vädret och de vackra stränderna; så kan Mlini komma att vara platsen för dig.

Även om Mlini är ganska nära Dubrovnik (cirka 10 kilometer), så är Mlini tillräckligt långt bort för att ge den typ av intim isolering som ibland är välbehövlig efter ett tröttsamt arbetsår i trånga och dimmiga städer. Mlini har goda förbindelser med Dubrovnik genom regelbundna busslinjer. Du kan ta en buss till och från Mlini varje halvtimme. Busspris är cirka 1,5 euro. Det finns också regelbundna båtlinjer som förbinder Mlini med närliggande öar. Det finns olika organiserade utflykter till närliggande destinationer.

När du kommer till Mlini så kan du söka boende i ett av dess hotell eller privata lägenheter. Hotellen erbjuder ett brett utbud av underhållning och fritidsaktiviteter. Men de viktigaste tillgångarna i Mlini är dess vackra, naturliga stränder med klarblått hav, omgivna av rik och doftande Medelhavsvegetation. Det finns till och med en sandstrand och en strand för nudister som nås med båt.

View at Mlini, Croatia
'View at Mlini, Croatia' - maisicon / Shutterstock

Om du är intresserad av sightseeing och att lära dig mer om den lokala kulturen och historian så har Mlini mycket att erbjuda. De monumentala resterna av de antika Grekiska och Romerska bosättningarna som finns i området kring Mlini är värda att veta mer om.

Mlini ligger mellan de många sötvattens-källsprången som användes för att driva kvarnar förr. Det är hur Mlini "bruken" i översättning, fick sitt namn. De kvarnarna är inte längre i funktion, men det är en härlig plats för fotograferingsälskare såväl som de charmiga flockarna med ankor som bor vid strömmarna.

Även om Mlini inte har fått en rik palett av nattlivs-event, så finns det flera barer och restauranger för en mer avslappnad, lågmäld utekväll. Men om du söker ett bredare utbud av uteställen, så finns alltid Dubrovnik, bara några minuter bort med bil eller buss.
Hotell och lägenheter Hotell i Mlini Mlini