Nattliv i Dubrovnik

Nattliv
'Busy Night' - Dubrovnik
'Busy Night' - Attribution: Jeremy Vandel

Som en av de mest önskvärda sommardestinationerna i Medelhavet, så har Dubrovnik en rik och variabel nattlivsscen till att satisfiera alla gästers olika preferenser. Efter solbadandet, simmandet och dagtidsavslappningen vid havet, så är det logiskt att fortsätta det roliga till och med efter mörkret. Dubrovnik erbjuder någonting för alla; det finns olika nattklubbar, barer, gallerier och konsertplatser; majoriteten av dem finns innanför de Gamla Stadsväggarna och är enkla att nå vart du än bor.

Även en simpel kvällspromenad genom staden kan förvandlas till en rolig och minnesvärd upplevelse i Dubrovnik. Du kan avnjuta utmärkt musik och andra akter av gatuartister under din promenad ned för gatan Stradun och runt hela stadscentret. På hösten och sommaren så blir nästan varje stadstorg en scen för de oräkneliga teater och konsertuppträdandena. Om du vill uppleva den autentiska skönheten av Dubrovnik och den förtjusande Syddalmatianska atmosfären, så är det väsentligt att höra de Dalmatianska vokalgrupperna. Sångarna samlas ofta spontant i stadsgatorna och sjunger gamla Dalmatianska sånger om kärlek och havet. Rektorns Palats är ofta värd för några av världens största musiker. Om du är intresserad av att få reda på mer om Dubrovniks nutida konst, så finns det många gallerier i citycentret.

En av de mest viktiga kulturella händelserna av säsongen är Dubrovniks Sommarfestival hållen i juli och augusti varje år. Festivalen tar plats i över 70 utomhusplatser; stadens oräkneliga gator och torg tjänar ofta som en scen för några av de olika uppträdandena från det rika programmet av klassiskt, jazz och nutidsmusik, teater, opera och dans.

Opening of the Dubrovnik summer festival with big firework. Lot of small and big boats around the city.
'Opening of the Dubrovnik summer festival with big firework. Lot of small and big boats around the city.' - OPIS Zagreb / Shutterstock

Och för de som söker efter en mer dynamisk nattids-rolighet, så erbjuder Dubrovnik en varietet av nattklubbar och cocktailbarer. Den mest populära klubben är Revelin, belägen vid ingången av den gamla staden. Det är en unik och spektakulär klubb där Dubrovniks förgångna och det nuvarande korsas vilket skapar en oförglömlig atmosfär. Under renässansen brukade Revelin vara ett fort, idag leder det ett dubbelliv: arkeologiskt museum under dagen och populär nattklubb på natten. Du kan avnjuta energiska beats av den nutida elektroniska musiken i Revelin genom säsongen. Det finns ett antal mindre nattklubbar, cocktailbarer och diskotek genom staden (till exempel klubben EastWest vid stranden Banje, nattklubben Capitano). Det finns till och med en Latinamerikansk, Fuego, om du är på humör för heta Latinamerikanska dansrytmer.

Dubrovnik har en kasinoklubb om du är intresserad av att testa din lycka och två biografer i stadscentret om du letar efter en mer avslappnad natt ute.