Flighter till Dubrovnik

Flighter
'Dubrovnik017' - Dubrovnik
'Dubrovnik017' - Attribution: Hiroyuki Nakano

Dubrovniks flygplats är väldigt väl ansluten med praktiskt taget alla viktiga Kroatiska och Europeiska destinationer. Det är för nuvarande den näst mest upptagna flygplats i Kroatien och den mest framgångsrika.

Kroatiska flygbolaget, Croatia Airlines, förser med reguljära flighter mellan Dubrovnik och de andra Kroatiska flygplatserna (Zagreb, Split, Pula i Istria, etc.), men det tillhandahåller också direktflighter till Europeiska kapitalstäder såsom Vienna, Rom, Amsterdam, Frankfurt och till och med över Medelhavet, till Tel Aviv.

Många internationella flygbolag har reguljära direktflighter från olika Europeiska kapitalstäder till Dubrovnik. För exempel, flygbolag som Lufthansa, German Wings, British Airways och Austrian Airlines har reguljära direktflighter till Dubrovnik från Munchen, Köln, London och Vienna.

Några av de populära Europeiska lågkostnadsflygbolagen förser med direkta flighter till Dubrovnik. För exempel, så kan du boka direkta flighter från Berlin till Dubrovnik med EasyJet, som också flyger till olika turistdestinationer i Södra Europa, som Fuerteventura, Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote i de Kanariska Öarna, Ibiza i de Baleariska Öarna, Kefalonien, Kos-Ön, Corfu-Ön, Aten och Kreta i Grekland, Izmir i Turkiet, Lissabon i Portugal, Korsika i Frankrike och många fler, för så lite som 40 euro om du bokar din flight tillräckligt tidigt.

De flesta europeiska destinationerna är inom 2 till 3 timmars flygdistans från Dubrovnik. Så, till exempel, om du reser från Barcelona, Berlin eller Zurich, så kan du förvänta dig att anlända i Dubrovnik efter ungefär två timmar; det är om du tar ett direktflyg, givetvis. Brittiska, Irländska och Spanska destinationer är inom tre timmars flygdistans och Moskva är bland de längsta destinationerna; direktflyg till Dubrovnik tar fem timmar.

Dubrovniks flygplats Ćilipi är belägen 20 km från staden. Den kan nås med buss eller bil. Det finns många taxitjänster tillgängliga vid alla tidpunkter till att köra till och från flygplatsen. Taxiavgifter sträcker sig från 70 till 75 euros beroende på kördistans. Du kan också hyra en bil hos en av de många biluthyrningsfirmorna belägna vid flygplatsterminalen. Det finns två bussföretag som tillhandahåller linjer körandes till och från staden. Bussavgiften är ungefär 5 euros.