Dubrovniks Mest Populära Sevärdheter

Sevärdheter
'The walled city of Dubrovnik, Croatia' - Dubrovnik
'The walled city of Dubrovnik, Croatia' Sorin Colac / Shutterstock

Även om Dubrovnik är en liten stad, som har ett litet antal av ungefär 40 tusen personer, så erbjuder den en myriad av fantastiska platser att besöka. De flesta av dem är UNESCO skyddade och igenkända runt världen för deras ofantliga historiska och kulturella värde.

Den Gamla Staden, det antika stadscentret är ett monument i sig självt, det består nästan helt av historiskt signifikanta byggnader, vissa har ursprung från den tidiga medeltiden och representerar arkitektoniska under med Romersk, renässans och barockstil.

Kyrkan av St. Blaise, stadens skyddshelgon, är ett vackert sakralt objekt byggt i det tidiga 1800-talet av de Venetianska mästarna. Dess rika barocka stil och silverstatyn av St Blaise gör det till en av Dubrovniks mest igenkända sevärdheter.

Dubrovnik, Croatia
'Dubrovnik, Croatia' - Attribution: Nigel\'s Europe

Dubrovniks Katedral är en monumental barockkyrka byggd på 1800-talet vid platsen av den tidigare Romerska katedralen förlorad i den stora jordbävningen 1667. Dess interiör är dekorerad med olika värdefulla målningar och reliker. Katedralen är också en viktig arkitektonisk sevärdhet, beståendes av värdefulla rester av sakrala objekt med ursprung från så tidigt som 700-talet.

Kanske så är den mest igenkända delen av Dubrovniks Gamla Stad Stradun, den främsta gatan som delar in den Gamla Staden i två delar; norra och södra. Det är den mest älskade och säkerligen den mest vackra stadsgatan, den populära mötesplatsen och platsen för alla festivaler och allmänna event. Stradun är omgivet av olika monument och historiska byggnader, inkluderat den stora Fontänen Onofrio, stadsklocktornet, det kända Palatset Sponza och Orlando-Kolonnen.

The Old City
'The Old City' - Attribution: Glen Scarborough

Stadsväggar med olika fort är Dubrovniks största och mest monumentala sightseeingplats. De magnifika förstärkande väggarna som omringar den gamla stadskärnan, är ett av de mest preserverade monument av sådan sort i Europa. Väggen är nästan 2 km lång, beståendes av fem vackra fort; Lovrjenac är det kändaste. Stadsväggarna har försvarat Ragusas Republik sedan 1300-talet och har inte misslyckats att göra så till och med i den senaste historian.

Dubrovnik City Walls
'Dubrovnik City Walls' - Attribution: Glen Scarborough

Norra Dubrovnik har berget Srđ med monumentalt fortimperium, byggt på 1900-talet under Napoleons ockupation av staden. Fortet är nu ett museum, och erbjuder också en hisnande vy av Dubrovnik och de omgivande områdena.

Det finns olika gamla stadsgator och torg som består av ovärderliga historiska och artistiska skatter. En enkel promenad genom stadsgatorna kommer att ta dig till en spännande resa genom mörka medeltider, rätt till den blomstrande renässansen och den pråliga barockperioden. Det finns många stadssevärdheter, såsom det gamla Franciskanska Klostret, Lazaretto och Gamla Stadshamnen som är värda att utforska och lära mer om.