Dubrovniks Stränder

by Lana Jovic
Stränder
'Sunny beach on Eastern side of the old town of Dubrovnik, Croatia' - Dubrovnik
'Sunny beach on Eastern side of the old town of Dubrovnik, Croatia' Florin Stana / Shutterstock

Dubrovnik är beläget vid kusten av det Adriatiska Havet, ett av världens renaste och blåaste hav. Det har sagts att det Adriatiska havet är den blåaste punkten på Jorden sett från rymden. Otroliga naturliga skönheter och oräkneliga stränder är bland de huvudsakliga tillgångarna som gör Dubrovnik till en sådan önskvärd sommardestination för besökare från hela världen.

Badandes i dofter av aromatiska örter och omringad av granar som erbjuder behaglig skugga, de flesta stränderna i Dubrovnik-området säkerställer dig de mest välkomnande sommaruppfriskningarna tillsammans med olika sportaktiviteter.

Dubrovnik är en av topp-fem destinationerna med de mest vackra stränderna på den Adriatiska kusten. De flesta av stränderna är steniga, men det finns till och med ett fåtal sandiga stränder perfekt för semestrande med barn och avnjutande av olika aktiviteter på sanden. För de som söker privatliv, så finns det vackra och skyddade klippiga vikar perfekta för romantiska flykter. Alla av stränderna är enkla att tillträda till fots, med bil eller med båt.

Stranden Copacabana

Stranden Copacabana är en av de mest älskade familj-sommardestinationerna i Dubrovnik. Belägen på Halvön Lapad, den erbjuder olika sommaraktiviteter och vattensporter hela dagen lång. Denna stentäckta strand är passande för de funktionshindrade personerna; den är utrustad med den speciella hissen som tillhandahåller enkel tillgång till havet.

Lapad beach
'Lapad beach' - Attribution: Jenni Douglas

Stranden Banje

Stranden Banje är i närheten av de Gamla Stadsväggarna, som tillhandahåller en vacker vy av stadsvallarna. Täckt av sten, den erbjuder en varietet av vattensporter inkluderat sandhandboll och vattenpolo.

Stranden Buže

Buže är stranden som är belägen på klipporna under stadsväggarna. Den erbjuder en vacker havsutsikt och en kaffebar som försäkrar att det roliga fortsätter till och med efter mörkret.

Busy Rocks
'Busy Rocks' - Attribution: Kevin Botto

Stranden St. Jacob

St. Jacob övervägs ofta som en av de mest vackra stränderna i Dubrovnik. Den är i närheten till citycentret, belägen i en liten bukt täckt av sten. Avnjut vattenskoter-turer och kajakpaddling när du tar en paus från simning och avslappning i det kristallklara vattnet.

Stranden Šunj

Šunj är den vackraste sandiga stranden på Ön av Lopud, 40 minuters båttur från Dubrovnik. Belägen på en fridfull bukt, den erbjuder roligheter för hela familjen.

Fishes at Sunj Beach, Lopud Island
'Fishes at Sunj Beach, Lopud Island' - Attribution: Judith Doyle

Lokrum-Stränder

Lokrum är en liten ö framför den Gamla Staden, som förser med en varietet av romantiska och vackra bukter. De är omringade med barrträd som försäkrar en mysig och doftande skugga. Medans du är där så kan du också besöka ett Benedictine Kloster och en botanisk trädgård.

Lokrum Island and nature park near Dubrovnik, Croatia
'Lokrum Island and nature park near Dubrovnik, Croatia' - OPIS Zagreb / Shutterstock

Stranden Cava

Cava är en delvis naturiststrand täckt med sand och sten. Den erbjuder ett klart hav och en vacker vy av Elaphiti-Öarna.

Det är så naturligt för stränder i det Adriatiska Havet och dess södra granne Joniska Havet med dess kända Lefkada stränder, Zakynthos stränder och Kefalonia stränder, att hitta dem i de första positionerna av tävlingar för de bästa stränderna i Europa och till och med i världen. Till och med turister som föredrar att simma i swimmingpools hellre än i havet kan komma att ändra sig efter att ha besökt sådana vackra stränder!